Login
Početna
Integrityobservers.eu
Integrity observers

Ova web stranica izrađena je uz potporu
Europske unije i Veleposlanstva Švicarske Konfederacije u RH. Više...

Javna nabava - baza

U poslovnu zonu Crno u deset godina uložili 8 milijuna kuna, i dalje bez radova i investitora

 
Autorica: Mare Knežević. Foto: Grad Zadar

“Gospodarska zona Crno projekt je koji će grad Zadar podignuti na višu razvojnu razinu i potaknuti gospodarski razvoj, a početak realizacije ovog projekta očekuje se odmah po završetku prikupljanja nužne dokumentacije, u prvom tromjesečju 2008.godine. Tako se „useljenje“ prvih investitora očekuje već krajem iduće godine“, objavljeno je na službenim stranicama Grada Zadra malo poslije nego je Živko Kolega, tadašnji zadarski gradonačelnik, predstavio Poslovniu zonu Crno i sve što će ona u budućnosti gradu donijeti.
Deset godina kasnije, odnosno u ovoj godini, na službenim stranicama Grada objavljeno je: “Predmetna zona je nerazvijena i bez osigurane infrastrukture, ali Grad očekuje skoro ishođenje rješenja o građenju za komunalnu infrastrukturu. Glavna plinska stanica za opskrbu plinom cijele zadarske regije nalazi se 800 metara od Poslovne zone Crno.”

Crno je naselje koje administrativno spada pod Grad Zadar, a gospodarska zona u njemu prostore se na 400 hektara površine. Uz luku Gaženica jedan je od glavnih strateških projekata koje lokalni političari često spominju, ponajviše u predizborno vrijeme. Međutim, investitora nema, a ni dugo najavljivanog preseljenja gradskih firmi u zonu, većinom iz centra grada.

Studijom preseljenja komunalnih tvrtki u Poslovnu zonu Crno obuhvaćeno je sveukupno šest gradskih komunalnih tvrtki, a to su Vodovod d.o.o. Zadar, Čistoća d.o.o. Zadar, Odvodnja d.o.o. Zadar, Nasadi d.o.o. Zadar, Liburnija d.o.o. Zadar i Obale i lučice d.o.o. Zadar. Ukupna površina Zone Crno koja bi se planira prenamijeniti za potrebe preseljenja ovih komunalnih tvrtki iznosi cca 25 hektara, a od te površine najveće i najžurnije potrebe za preseljenjem  imaju tvrtke Vodovod d.o.o. i Čistoća d.o.o. čije preseljenje iz Grada planiraju već u prvoj fazi izgradnje Poslovne zone Crno. Čistoća d.o.o. se nalazi u ulici Stjepana Radića u neadekvatnim prostorima, dok je vodovod d.o.o. smješten u samom centru grada, u Providurovoj palači, koja bi u skoroj budućnosti trebala proći temeljitu obnovu i služiti u kulturne svrhe.

Deset godina od predstavljanja je previše za bilo kojeg poduzetnika. Projekt se mora potpuno redizajnirati sukladno današnjoj ekonomiji, potrebama poduzetnika i svjesnosti današnjeg društva da bajne price i megalomanske koncepcije više nitko ne ‘kupuje’. Ključno je redizajniranu Zonu početi predstavljati, nuditi i u hodu se prilagođavati zahtjevima zainteresiranih. Naravno, samo onih koji osim zanimanja imaju jasni poslovni plan i sredstva koja bi uložili, smatra Marjana Šešelja Botić, gradska vijećnica iz redova Akcije mladih i dodaje:

Razvoj zone potpuno je zakočen nesposobnošću gradske uprave zadužene za njen razvoj koja nema znanja, ali ni odlučnosti da se usmjeri prema modernom, transparentnom poslovanju. U glavnom razvojnom segmentu poslovne zone, onom poduzetničkom koji mora biti na usluzi investitorima, svjedoci smo nesnalaženja i nebrige za moguće investitore ukoliko ne pripadaju političko-interesnoj grupaciji vladajuće stranke. Vladajući pritom nemaju čak ni elementarnu odgovornost da poslovanje javnih gradskih poduzeća koncentriraju u Zoni kako bi oslobodili grad od prevelikog prometnog, organizacijskog i financijskog pritiska. Ukoliko se ne priklone modernom, pojednostavljenom i transparentnom poslovanju svugdje ćemo kao i do sada gledati trošenje proračunskih sredstava, a od poslovanja – ništa.

Grad Zadar je do današnjeg dana u realizaciju Projekta Poslovne zone Crno sveukupno uložio 8.051.299,28 kuna  proračunskih sredstava. Od tog iznosa najveći dio odnosi se otkup zemljišta od Hrvatskih šuma d.d. u iznosu od 2.848.003,30 kuna.

U 2013. godini najavljena je gradnja pristupne ceste od Babinduba do poslovne zone, no to se nije dogodilo. Pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i obrtništvo Ivicu Katića upitali smo je li ta cesta i dalje u planu.

Pristupna cesta od Babinduba do poslovne zone i dalje je u svim planovima izgradnje komunalne infrastrukture za Zonu Crno, no u prvoj fazi izgradnje Poslovne zone Crno planira se izgradnja pristupne ceste sa Jadranske magistrale (D-2) za što je upravo ovih dana ishođena građevinska dozvola. Također, u tijeku je procedura ishođenja lokacijske dozvole za cijelu zonu kao i ishođenje građevinske dozvole za gradnju 1.faze komunalne infrastrukture Poslovne zone Crno čime bi se stavilo u funkciju cca 25 ha. Dobivanje ovih akata o gradnji očekujemo do kraja ove godine čime bi se stvorili svi preduvjeti za početak gradnje komunalne infrastrukture Poslovne Zone Crno te njeno stavljanje u funkciju.

Na zahtjev Grada Zadra, naručitelj studije o Poslovnoj zoni Crno, koju je izradila tvrtka Ernst & Young, bio je  Inovativni Zadar d.o.o.. Zadar koji je proveo postupak bagatelne nabave za izradu ovog elaborata  kojim je jasno utvrđena procjena potencijala kao i mogući scenariji daljnjeg razvoja Poslovne zone Crno. Izrada navedene studije stajala je 198.750,00 kuna.

Za komentar o zoni Crno zamolili smo i novog zadarskog gradonačelnika, dr. Branka Dukića, koji nam je putem službe za informiranje poslao kratki odgovor:

U ovom mandatu nastojat ćemo potaknuti razvoj Zone Crno u najvećem mogućem obimu, ali je prerano prognozirati ishod jer on ovisi o brojnim tržišnim faktorima.
Ova web stranica izrađena je uz potporu Europske unije i
Veleposlanstva Švicarske Konfederacije u RH.


Sadržaj ove web stranice odgovornost je Partnerstva za društveni razvoj.