Login
Početna
Integrityobservers.eu
Integrity observers

Ova web stranica izrađena je uz potporu
Europske unije i Veleposlanstva Švicarske Konfederacije u RH. Više...

Javna nabava - baza

Odabrane su organizacije s kojima MEDIA CIRCLE konzorcij udružuje snage u zagovaračkim aktivnostima

MEDIA CIRCLE konzorcij odabrao je šest nevladinih grassroot organizacija s kojima će udružiti snage u zagovaračkim aktivnostima koje nam slijede u narednim mjesecima, posebice onima koje se odnose na rezltate novog mjerenja Indeksa klijentelizma u medijima.

Ukupno smo zaprimili 23 projektna prijedloga, a odabrani su prijedlozi sljedećih nevladinih organizacija: Udruga za promicanje civilnog društva, medijske kulture i razmjene informacija – TRIS iz Hrvatske, Udruženje StarMo iz Bosne i Hercegovine, Vojvođanski građanski centar – VCC iz Srbije, Inicijativa za nezavisan kulturni aktivizam – INCA iz Makedonije te Centar za nezavisno novinarstvo i Eurolife iz Rumunjske.

Odabrane će organizacije, svaka na svoj način, provoditi aktivnosti u smjeru povećanja dosega i utjecaja nalaza MEDIA CIRCLE projekta, posebice Indeksa klijentelizma u medijima i priča istraživačkih novinara objavljenih na portalu Fairpress.eu. Pri tome, posebna će se pažnja posvetiti širenju rezultata i Fairpress članaka putem društvenih mreža i lokalnih/nacionalnih medija.

Podsjetimo, javni poziv za dostavu projektnih prijedloga objavili smo prvog rujna ove godine, a u cilju su nam bili prijedlozi koji odgovaraju na potrebe zagovaračkih aktivnosti, koje se odnose na klijentelizam u medijima, medijske slobode, etike medija, kao i stvarno vlasništvo nad medijima.
Ova web stranica izrađena je uz potporu Europske unije i
Veleposlanstva Švicarske Konfederacije u RH.


Sadržaj ove web stranice odgovornost je Partnerstva za društveni razvoj.