English
Login
Početna
Integrityobservers.eu
Integrity observers

Ova web stranica izrađena je uz potporu
Europske unije i Veleposlanstva Švicarske Konfederacije u RH. Više...

Javna nabava - baza

Željko Peratović UNCUTUdruga Partnerstvo za društveni razvoj predstavlja još jedan od svojih novih proizvoda koji bi javnosti trebali dati detaljniji uvid u sve okolnosti koje utječu na društvene procese - Integrityobservers UNCUT; video format u kojem se dokumentiraju stavovi svjedoka o vremenu, događajima, pojavama i ljudima bez namjere da medij uređuje svijest i savjest gledatelja.

Specifičnosti UNCUT formata su u tome što u prikazanoj priči nema uredničke intervencije u izjave sugovornika već se one prikazuju u vremenskom slijedu u kojem su i izgovorene bez „izrezivanja“, montaže i manipulacije sadržajem na način kako bi to odgovaralo uredništvu. Stavovi izrečeni u Integrityobservers UNCUT-u su stavovi sugovornika, te ni na koji način ne odražavaju stavove Partnerstva za društveni razvoj.

Integrityobservers UNCUT mijenja trendove u javnom dijalogu, odmičući se od trenda manipulacije informacijom kako bi ona odgovarala samo nekom, istovremeno težeći informaciji koja je sastavni dio sveobuhvatne istine o temi.

Priče se zbog duljine trajanja objavljuju u serijalima, kako bi, zbog duljine trajanja intervjua, bila prilagođena distribuciji putem internet medija.

U prvom serijalu gost Integrityobservers UNCUT-a je Željko Peratović, nekadašnji ugledni novinar tada vodećih dnevnika i tjednika u RH – Vjesnika, Nacionala, Globusa.. a danas jedan od najpoznatijih blogera. U ovom ekskluzivnom opsežnom intervjuju koji će biti objavljen u 5 dijelova, Peratović se oprašta od novinarstva i pravi osvrt na posljednja više od dva desetljeća svoje karijere, dajući uvid u događaje i igre iza pozornice koje javnost nije imala prije priliku vidjeti u bilo kojem medijskom uratku u Hrvatskoj do sada. U prvom dijelu govori o ratnim vremenima, cenzuri, politici i ranama koje je politički utjecaj ostavio na novinarstvo u ratnim vremenima.

Prvi dio intervjua možete pogledati ovdje: 
Ova web stranica izrađena je uz potporu Europske unije i
Veleposlanstva Švicarske Konfederacije u RH.


Sadržaj ove web stranice odgovornost je Partnerstva za društveni razvoj.